آیکون خط ستاره دار
تصویر سه شخصیت با حروف برند برای نمایش شخصیت برند

همه چیز در رابطه با شخصیت برند

هر برندی متناسب با نوع کسب و کار خود دارای شخصیتی منحصر به فرد می باشد. از طرفی توسعه برند و رشد شخصیت آن سبب اعتماد بیشتر مشتریان و افزایش فروش می گردد. ما سعی بر آن داریم تا در این مطلب با مفهوم شخصیت برند آشنا شویم و آن را مورد ارزیابی خود قرار دهیم. علاوه بر این مراحل ایجاد آن را نیز توضیح می دهیم. 

در صورتی که می خواهید برندتان شخصیتی منحصر به فرد داشته باشد، پیشنهاد می شود تا در این زمینه با متخصصین این حوزه مشورت نمایید؛ بدین صورت در آینده متحمل خساراتی چون عدم دسترسی به هدف اصلی یا عدم ساخت شخصیتی متناسب با برند خود نخواهید شد.

شرکت افق ایرانیان یکی از شرکت های فعال در زمینه برندینگ است که با توجه به شخصیت برند شما، خدمات طراحی برند بوک در ارومیه را انجام می شود.

شخصیت برند چیست؟

Brand personality یا شخصیت برند، مجموعه ویژگی هایی است که کسب و کار بر پایه آن برنامه ریزی می گردد. در واقع احساسات، صفات انسانی و… یک فرد با برند پیوند خورده و شخصیت یک برند متولد می شود؛ در نهایت این عمل موجب ارتباط بهتر مشتریان با برند می گردد. همان طور که هر انسان دارای شخصیت خاصی است، هر برندی نیز دارای پرسونالیتی مختص به خود است.

در صورتی که می خواهید بدانید یک برند چه شخصیتی دارد باید آن را یک انسان در نظر بگیرید؛ در این موقعیت می توانید برند پرسونالیتی آن برند را درک کنید. Brand personality مانند شخصیت یک انسان می تواند جوان، پیر، فعال، سرزنده، کودکانه و… باشد.

عکس یه مرد و زن با حروف انگلیسی برند

شخصیت برند شامل چه مواردی است؟

هر برندی متناسب با نوع کسب و کار خود شخصیت خاصی دارد، اما در کل این شخصیت می تواند شامل سه عنصر اصلی ظاهر، صدا و عملکرد برند باشد. پرسونالیتی هر برند با این موارد تعریف می شود. در ادامه هر یک از این موارد را توضیح خواهیم داد تا به بهترین شکل ممکن با عناصر Brand personality آشنا شوید. 

ظاهر

اولین مورد در شخصیت سازی برند، ظاهر آن است. این ظاهر هویت بصری برند را به وجود می آورد که شامل مواردی چون لباس سازمان، لوگو، تایپوگرافی، رنگ ها و… است. موارد ذکر شده که در اولین برخورد به چشم می خورند، ظاهر شخصیت یک برند می باشند. 

بیشتر بخوانید: اهمیت طراحی لوگو برای کسب و کارها

صدا 

مورد دیگر در شخصیت سازی برند، صدا است. این صدا موارد صوتی چون صدا، موسیقی و… را در بر می گیرد. سبکی که در کلام به کار گرفته می شود تا پیام ها را انتقال دهد و یا لحن استفاده شده، موارد اصلی در صدا سازی برند هستند.

عملکرد و نحوه ارتباط با مخاطبان

آخرین گام در شخصیت سازی برای یک برند نحوه عملکرد و ارتباط با مخاطبان آن کسب و کار یا برند می باشد. می توان گفت هر برندی متناسب با محتوای خود عملکرد منحصر به فردی در برقراری ارتباط با مشتریان و تعامل با آنان دارد. البته هرچه مخاطبان هدف بهتر درک شوند و اطلاعات بیشتری از آنان تهیه گردد، سبب ایجاد شخصیت بهینه تر و ارزشمند تری خواهد شد.

مزایای تعیین شخصیت برند

ساخت پرسونالیتی برای هر برندی دارای مزیت های خاصی است. این کار سبب ایجاد استراتژی متناسب با برند و یا بهبود استراتژی خواهد شد. شما با توجه به وجود شخصیت هر برند استراتژی متناسب با آن را می چینید؛ ارزش‌ ها، ویژگی‌ ها، نوع مخاطب و نیاز آنها را درک می کنید، سپس در صدد رفع آنها بر می آیید.

این موارد به تیم بازاریابی شما کمک می کند تا تبلیغات خود را هدفمند کرده و به جهت درستی حرکت کنند. در نهایت تعاملاتتان با مخاطبان هدف بیشتر شده و فروشتان افزایش می یابد. در ادامه چهار مزیت اصلی این کار بیشتر توضیح داده شده است. 

توسعه برند

برند پرسونالیتی، استراتژی رفتاری برند را در بازار مشخص می کند و هویت آن را نمایش می دهد. در نهایت این فرآیند، سبب توسعه برند و تصویر آن در بازار می شود.

تعیین وضعیت محصولات

همانطور که اشاره شد هر برندی دارای شخصیت مستقلی است. برند پرسونالیتی طرز استفاده از خدمات و یا محصولات تولیدی مجموعه خود را به کاربران می آموزد؛ در نتیجه می توان گفت طریقه مصرف متفاوت است. بنابراین مصرف کننده گان دو محصول از دو برند مختلف، آن را به یک شکل استفاده نمی کنند. به همین دلیل یکی از مزایای Brand personality، تعیین وضعیت محصولات است.

نمایش خرید از گوشی و علامت درصد

ایجاد ارتباط با مخاطبان 

در راستای شخصیت سازی برند باید توجه نمود تا پرسونالیتی درستی انتخاب شده و شکل گرفته شود تا مخاطبان با آن برند یا کسب و کار ارتباط عالی برقرار نمایند. در واقع شخصیت یک برند می تواند منجر به شکل‌ گیری ارتباط عاطفی بین برند با مخاطبان هدف شود.

گسترش ارتباط با برند و ایجاد وفاداری

همانگونه که اشاره شد انتخاب صحیح پرسونالیتی برای یک برند می تواند به ارتباط بیشتر و بهینه تر با مخاطبان هدف منجر شود. هر چه این ارتباط قوی تر باشد دو اتفاق مثبت رخ خواهد داد که عبارتند از:

  1. منجر به افزایش تعاملات هدفمند از سمت مشتریان با آن کسب و کار خواهد شد.
  2. حس وفاداری و صمیمیت را در مشتریان ایجاد کرده و سبب معرفی برند از سمت کاربران به اطرافیان خود خواهد شد.

مدل های طراحی شخصیت برند 

هر برندی مانند انسان شخصیت مختص به خود را دارد. در واقع می توان گفت شخصیت یک برند متاثر از خدمات، محصولات و… آن می باشد. به علاوه مدل های طراحی Brand personality نیز از ویژگی های خاص آن برند نشأت می گیرد. از جمله این ویژگی ها می توان به مواردی چون نحوه بسته بندی، موقعیت جغرافیایی، نوع تبلیغات، قیمت، ایده های به کار گرفته شده، تصویر ذهنی کاربران و… اشاره کرد.

برای شخصیت سازی برند ابتدا باید با مدل های کلی آن آشنا شوید. این مدل ها بسته به نوع برند می تواند باز و یا بسته باشد که در ادامه به هر یک خواهیم پرداخت. 

مدل های باز طراحی شخصیت برند 

مدل های باز طراحی شخصیت برند در سه دسته قرار می گیرند. این مدل ها روی مخاطبان خود تحقیق می کنند، سپس به آنالیز آنان می پردازند و در آخر ویژگی های مرتبط آنان با برند را کشف می کنند. در انتهای این پروسه، تعدادی از ویژگی های شخصیتی گوناگون در دست خواهد بود که باید با یکدیگر هماهنگ شود؛ در نتیجه پرسونالیتی برند از نقاط اشتراک این صفات به دست می آید. 

  • مدل بیان خود: برخی از برندها با عرضه محصولات خود می توانند شخصیت مخاطب را به دیگران نشان دهند. در واقع مشتریان با خرید محصولات این برند، پرسونالیتی خود را به دیگر افراد ابراز می کنند، مانند فردی که اقدام به خرید ماشین آفرود می کند؛ مطمئنا در دید اغلب عموم شخصیت این فرد حاکم و جستجوگر جلوه خواهد کرد. هر برندی که این مدل را به کار می گیرد، سعی می کند تا هدف مشتری از خرید را در نظر گرفته و سپس درباره آن تحقیق کند تا یک پرسونالیتی متناسب با برند و مخاطبان هدف خود ایجاد نماید. مدل بیان خود در برندهایی به کار گرفته می شود که کاربران درگیری مستقیم و بالایی با خدمات یا محصولات آن برند دارند. 
  • مدل بر پایه رابطه: یکی دیگر از مدل های باز طراحی شخصیت یک برند مدل بر پایه رابطه است. افراد با کسانی که شخصیت مورد علاقه آنها را دارند، ارتباط می گیرند. بنابراین در این مدل باید ارتباطات مخاطبان هدفِ را به شکلی دقیق آنالیز نمود تا علایق ارتباطی آنها معلوم شود. به عنوان مثال برند پیسی شخصیتی دارد که غالبا مخاطبانش به وقت گذرانی با افراد جوان و شاد علاقه دارند حتی اگر خودشان این ویژگی ها را نداشته باشند. این مدل در کسب و کارهایی چون موسسات آموزشی یا بانک هایی که خدمات ارائه می دهند به کار گرفته می شود.
  • مدل فواید عملکردی: همان طور که از نام این مدل مشخص است، مدل فواید عملکردی بر پایه فایده محصول یا خدمتی که به مشتری می رسد برنامه ریزی و طراحی می شود. در این مدل، روی مولفه های ذهنی و فیزیکی محصول تحقیق می شود، سپس نتایج نشان می دهد که مشتری به دنبال بهره مندی از چه چیزی است.

مدل های بسته طراحی شخصیت برند 

مدل های بسته طراحی شخصیت برند از ابتدا، گزینه های مشخصی دارند و مخاطبان، آنالیز خود را بر روی گزینه ها از پیش تعیین شده انجام می دهند. در این مدل مخاطبین در انتخاب شخصیت هر برند به جای طرح سوالات باز از سوالات بسته استفاده می کنند. انواع شخصیت برند در مدل‌ های بسته به دو نوع پنج بعدی جنیفر آکر و مدل مبنی بر کهن الگوها تقسیم می‌ شوند که در ادامه به توضیح هر یک پرداخته شده است.

  • مدل پنج بعدی جنیفر آکر: یکی از برجسته‌ ترین پژوهشگران در حوزه برند به نام جنیفر آکر معتقد بود شخصیت انسان در پنج بعد اصلی دسته بندی می شود. هر یک از این شخصیت ها نیز دارای زیر مجموعه هایی هستند که نهایتا 12 بعد گوناگون را نشان می دهند. انواع آرکتایپ برند در 5 بعد اصلی عبارتند از: صادق، هیجانی، شایسته، ماهر، قدرتمند که در ادامه توضیح داده خواهد شد. 
  • مدل مبنی بر کهن الگوها: یکی از روانکاوان برجسته پس از فروید، کارل یونگ بود. این شخص معتقد بود که روان انسان متشکل از سه بخش خودآگاه، ناخودآگاه فردی و ناخودآگاه جمعی است. مواردی که در ناخودآگاه جمعی قرار می گیرند، کهن الگوها هستند. نظریه کارل یونگ درباره کهن الگوها آن است که آرکتایپ ها، غریزه ها و افکار غیر اکتسابی هستند، در واقع آنها بر اثر تجربیات گذشتگان، در ضمیر ناخودآگاه انسان شکل می گیرند. این الگوها سبب می شوند تا انسان ها بر طبق الگوهای رفتاری مشخص و از پیش تعیین شده، عمل نمایند. با توجه به نظریه این روانشناس، دوازده مدل شخصیتی تعیین شده است. هر پرسونالیتی برند می تواند متشکل از چند مدل گوناگون باشد؛ با این تفاوت که درصد یکی از این مدل ها از انواع دیگر بیشتر بوده و تاثیرگذاری بالاتری در شخصیت هر برند خواهد گذاشت.

انواع آرکتایپ های برند بر اساس مدل 5 بعدی جنیفر آکر

جنیفر آکر فارغ التحصیل رشته روانشناسی بوده و از همین رو تسلط کاملی بر روی شخصیت و مدل های شخصیت سنجی داشته و به موضوع شخصیت برند پرداخته است. علاوه بر این، مدل ارائه شده توسط وی جزو علمی‌ ترین مدل‌ های شخصیت‌ برند محسوب می شود. مورد دیگر آنکه این فرد در مقطعی از یادگیری خود شاگرد کلوین کلر بوده که استاد بزرگی در زمینه برند سازی بوده است.

همین دلایل در کنار هم جمع شده و اندیشه های خاص آکر را به وجود آورده است. او در تالیف این مدل ها، صد و سی و یک برند را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. سپس این برندها را در سی و نه گروه جداگانه طبقه بندی کرد و پرسشنامه هایی به بیش از هزار نفر ارائه نمود که با توجه به پاسخ این افراد و تحقیق و مطالعات خود توانست تا Brand personality را در پنج بعد اصلی طبقه بندی نماید.

  • صادق: شخصیت اول درباره برند صادق بودن است. هر چه پرسونالیتی یک برند حس صداقت و صمیمیت بیشتری را به مخاطبان هدف خود انتقال دهد؛ در دید آنها قابل اعتمادتر جلوه می کند. همچنین ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطبان هدف خود خواهد داشت. یکی از راه های افزایش صداقت با مخاطبین نشان دادن پشت صحنه محصول می باشد، تا آنها احساس نزدیکی بیشتری با برند و محصولات داشته باشند.
  • هیجانی: دومین ویژگی که جنیفر آکر معرفی می نماید هیجانی بودن است. یکی از کارهای مهمی که شخصیت یک برند می تواند انجام دهد، تبلیغات محصول از طریق برانگیخته کردن احساسات و هیجانات مخاطبان هدف می باشد. به طور مثال یک برند آرایشی می تواند حس زیبایی را در مخاطبان بر انگیزد، بدین وسیله فروش بالایی خواهد داشت.
  • شایسته: سومین مولفه در برندها شایستگی و صلاحیت است. اغلب برندهایی که از این مدل شخصیتی استفاده می کنند، در تلاشند تا به مخاطبان هدف خود نشان دهند دارای شایستگی های خاصی چون دانش بالای متخصصین می باشند. اگر شما نیز بخواهید از این شخصیت برند استفاده نمایید باید بر مزیت های رقابتی خود تاکید بسیاری داشته باشید تا از این طریق شایستگی محصولاتتان برجسته تر گردد.
  • ماهر: مهارت و خبرگی، چهارمین ویژگی مشخص شده می باشد. برندهایی با این ویژگی شخصیتی، افراد سطح بالای جامعه را مخاطب خود قرار می دهند. محصولات تولیدی این برندها مانند برند رولکس جزئیات و ظرافت بیشتری دارند، پر ادعا و پر زرق و برق می باشند؛ همین طور نیز مدت زمان بیشتری در ذهن مخاطب باقی می مانند. 
  • قدرتمند: آخرین ویژگی مطرح شده است توسط جنیفر آکر قدرت است. برای استفاده از این ویژگی در شخصیت هر برندی می توان از تصاویر جسورانه و شعارهای قدرتمند استفاده کرد. این موارد باعث می شود تا حس زندگی ماجراجویانه به مخاطب القا شود. در واقع باید توجه نمود که هر چه شخصیت برند بهتر و اصولی تر نمایش داده شود، تعاملات هدفمند و عمیق تری بین برند و مخاطبان آن به وجود خواهد آمد.
یه مرد و زن در حال چیدن حروف برند انگلیسی

آرکتایپ های مدل جنیفر آکر بیانگر چه صفاتی هستند؟

در جدول زیر، آرکتایپ های مدل جنیفر آکر به شکلی دقیق ترسیم شده است. 

نام مدلویژگی مدل مثال برای مدل
صادق (Honest)صداقت، دوستانه، شادی، فروتنی، خانواده محورسازمان های مردم دوست مانند یونیسف، برندهای مرتبط با خورد و خوراک 
هیجانی (emotional)جسارت و شجاعت، قوه تخیل بالا، چالاکی، جوانی، به روز بودنبرندهای ورزشی، برندهای آرایشی
شایسته (worthy)قابل اعتماد، تخصص بالا، زیرکی، موفقبرندهای آموزشی
ماهر (skilled)مختص افراد سطح بالای جامعه، سخت کوش، مهارت و خبرگی، جذابیتبرندهایی که در ارتباط با کارهای فنی هستند.
قدرت (the power)متعلق به محیط های آزاد، قدرتمندی، ظرافت، مردانه، سریعبرندهای مرتبط با صنعت ماشین

چگونه میتوان شخصیت برند ایجاد کرد؟

همانگونه که اشاره شد؛ هر برندی دارای شخصیتی خاص در بازار و بین مردم است. باید دید این پرسونالیتی چه عملکردی برای مشتریان خود خواهد داشت. نوع ارتباطی که برند با مخاطبان خود برقرار می کند و همچنین ویژگی هایی که در ایجاد شخصیت برند خود به کار می گیرد باعث می شود تا برندی منحصر به فرد به وجود آید. در ادامه به چند مورد مهم درباره شخصیت سازی برند اشاره شده است.

تعیین ارزش ها

اولین گام مهم در ارزیابی شخصیت برند و ایجاد آن، تعیین ارزش ها است. تعیین ارزش ها اهمیت بسیاری دارد زیرا می تواند هویت یک برند را شکل داده و حتی آن را به طور کامل تغییر دهد. تمامی تصمیمات یک برند وابسته به این مورد بوده و نحوه عملکرد برند را مشخص می کند. در نتیجه باید ارزش ها را شناسایی و ثبت نمایید تا اولویت های اصلی مشخص شود.

بررسی و شناخت مخاطبان 

از دیگر موارد در ایجاد پرسونالیتی برند، بررسی و شناخت مخاطبان است زیرا در نهایت این مخاطبان هستند که برند شما را تایید و یا رد خواهند نمود. پرسونالیتی یک برند زمانی موفق خواهد بود که مخاطبان وفادار داشته باشد. کاربران باید مشتاق به خرید و استفاده محصول یا خدمت برند باشند. 

نحوه معرفی برند 

مورد مهم دیگر نحوه معرفی برند است؛ زیرا معرفی برند با هر شکلی باشد، تصویر برند همانطور در ذهن مخاطب باقی خواهد ماند. می توانید تصور کنید برند شما یک انسان واقعی است و سپس اقدام به معرفی آن کنید. به طور مثال می توانید بپرسید که برند من هنگام رفتن به یک مهمانی چگونه عمل می کند؟ باید سعی کنید تا برند خود را به شکل کامل و دقیقی معرفی نمایید. این اطلاعات می تواند به عنوان راهنمای رفتاری برای اعضای تیم بازاریابی مورد استفاده قرار بگیرد، یعنی اعضای این تیم می توانند به وسیله این اطلاعات با مخاطبان رفتار کرده و تعامل برقرار کنند.

تعیین راهنمای سبک برند 

اکنون نوبت به تعیین راهنمای سبک برای برند می رسد. شما باید یک راهنمای سبک برای افراد تیم خود داشته باشید. انجام این کار به دلیل آن است که با گذشت زمان پرسونالیتی برند شما تغییر نکرده و از بین نرود. در واقع دلیل داشتن راهنما آن است که تیم یک برند همیشه دارای افراد یکسانی نیست، گاهی اوقات افراد جدیدی عضو تیم شده و گاهی اوقات برخی افراد از تیم جدا می شوند. داشتن راهنما کمک می کند تا با گذر زمان سبک برند تغییر نکرده و حالت اولیه خود را حفظ کند.

12 کهن الگوی شخصیت برند

به طور کل ما با دوازده کهن الگو یا آرکی تایپ برند سرو کار داریم. در واقع آرکتایپ برند چهارچوبی ایجاد کرده است که با توجه به آن احساسات در مخاطب شکل می گیرد. همین احساسات نیز سبب می شود تا برند ها ارتباط بهتر و قوی تری با مخاطبان هدف خود داشته باشند. در ادامه با این دوازده کهن الگو بیشتر آشنا شده ایم.

جستجوگر

کهن الگوی جستجوگر میل شدیدی به آزادی و آزاد بودن دارد. علاوه بر این به دنبال ماجراجویی و کنکاش است. همچنین روحیه شجاعی نیز دارد. با این ویژگی ها، آرکیتایپ جستجوگر علاقه ای به محدودیت نداشته و عاشق کاوش و آزادی است. برند جیپ که یکی از شرکت های خودروساز آمریکایی است از این کهن الگو بهره می برد.

دلقک

آرکی تایپ برند چی توز، دلقک است. این نوع آرکتایپ با سرگرمی و طنز همراه بوده و از زندگی در لحظه لذت می برد. دلقک سبب شاد کردن مخاطبان خود شده و لحظات مفرحی را برای آنان به وجود می آورد. مراکز آموزشی مرتبط با کودکان، کسب و کارهای مرتبط با خوراکی ها و تنقلات می توانند از این الگو استفاده کنند. 

حکیم

این الگو در صدد یافتن علم و دانش می باشد. از ویژگی های آرکی تایپ حکیم می توان به دانشجو بودن، درک جهان و… اشاره کرد. این نوع الگو مناسب مجموعه هایی چون مدارس، دانشگاه ها، حوزه های علمیه، رسانه های اطلاع رسان و… است. آرکی تایپ برند گوگل، حکیم است. 

آدم معمولی

این آرکتایپ دارای شخصیتی همه پسند است. ویژگی این الگو تواضع و معمولی بودن آن است. قصد اصلی این الگو احترام به ارزش های اساسی و یکسان بودن حقوق تمامی افراد جامعه است. کسب و کارهایی که مردم در زندگی روزمره از آنها استفاده می کنند مانند پوشاک، غذاها و… می توانند از این الگو استفاده کنند.

معصوم

الگوی معصوم دید مثبتی به زندگی دارد. این الگو دارای مولفه هایی چون خوشحالی، معصومیت، طراوت و آزادگی است. این آرکی تایپ سعی دارد تا به گناه و اشتباه آلوده نشود. کسب و کارهایی که با محصولات زیبایی و پوستی در ارتباطند می توانند از کهن الگوی معصوم استفاده نمایند.

قانون شکن

کهن الگوی یاغی یا قانون شکن، میل به آزادی دارد؛ از این رو سعی در قیام و انقلاب دارد. یاغی به دنبال تغییر قوانین است تا کنترل امور را در دست بگیرد. این الگو را می توان هنجار شکن و جسور نیز نام برد. برندهایی چون Harley Davidson و Diesel از این الگو بهره برده اند.

حاکم

الگوی حاکم دارای قدرت، اعتماد به نفس و تعهد است. الگوی حاکم برای نمادهای موفقیت به کار برده می شود. همچنین این الگو در برندهای گران قیمت و لوکسی چون مرسدس بنز مورد استفاده قرار می گیرد. انگیزه الگوی حاکم ایجاد حس قدرت، برتری، سرعت و… برای مخاطبان هدف خود می باشد.

جادوگر

کهن الگوی جادوگر مناسب برندهایی چون دیزنی یا سونی می باشد، زیرا یکی از ویژگی های این آرکی تایپ راز آلود بودن آن است. این الگو شباهت بسیاری با کهن الگوی خالق دارد. جادوگر مناسب کسب و کارهایی است که با سرگرمی، زیبایی و… سر و کار دارند.

قهرمان

آرکتایپ برند هایی که از الگوی قهرمان استفاده می کنند، میل شدیدی به سلطه دارند. این نوع الگو به مخاطبان هدف خود احساس قدرت زیادی می بخشد. علاوه بر این الگوی قهرمان طرفدار نظم و انضباط نیز می باشد. به طور معمول برندهای تجهیزات ورزشی، کفش های اسپرت مانند نایک و آدیداس از این آرکی تایپ بهره می برند.

عاشق

این الگو سعی دارد تا حسی جذاب و مطلوب در بین افراد ایجاد کند. آرکتایپ برندهایی که عاشق هستند به دنبال عشق و لذت می باشند. هر برندی که از این الگو استفاده می کند باید محصولات خود را جذاب و زیبا طراحی و بسته بندی کند، تا مخاطب حس جذابیت، عشق و زیبایی را دریافت کند. این الگو مناسب برندهایی چون جواهر سازی، عطر سازی، لوازم آرایشی و… است.

خلاق

این الگو با خلاقیت و نوآوری همراه بوده و به دنبال کشف چیزهای جدید است. معمولا برندهایی که سعی در تولید محصولات جدید و ماندگار دارند از این کهن الگو استفاده می کنند. کسب و کارهایی که با هنر و طراحی انواع تبلیغات خلاقانه و… سر و کار دارند می توانند این آرکی تایپ را به کار ببرند. 

حامی 

الگوی حامی شخصیتی حمایتگر و دلسوز است. الگوی حامی مختص مراقبت از نیازمندان و محرومان جامعه است، از این رو در حوادث ناگوار حضور می یابد. سازمان هایی چون بهداشت جهانی، بیمارستان ها، خیریه ها و… این آرکی تایپ را به کار می گیرند.

دلیل اهمیت شخصیت برند در کسب و کارها

ساخت برند پرسونالیتی متناسب با هر نوع کسب و کاری توسط متخصصین این کار تاثیرات مثبت فراوانی برای برندها بر جای می گذارد که عبارتند از:

  • ایجاد ارتباط عاطفی و عمیق با مشتریان
  • درک عمیق نیاز مشتریان و رفع آنها در نتیجه افزایش وفاداری مشتریان
  • ایجاد فرهنگ سازمانی متناسب با برند 
  • جذب بیشتر مخاطبین هدف با تعاملات صحیح و درست
  • تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان وفادار
  • تعیین هدف غایی و جهت درست برای دستیابی به آن
  • ارتقا جایگاه برند در ذهن افراد جامعه و ایجاد پرسونای برند
  • منحصر به فرد شدن برند و تمایز یافتن در بین رقبا
  • و… 
سه نفر با پلاکارد در دست و یک بلندگو در پشت

جمع بندی

در این مطلب با پرسونالیتی برند آشنا شدیم. دیدیم هر سازمانی با ایجاد شخصیت خاص برای برند خود از سردرگمی ها نجات و سپس توسعه یافته است. استفاده از استراتژی های خاص، وجه تمایز آن کسب و کار از سایرین شده و در نهایت مخاطبان هدف خود را جذب نموده است. برای تدوین شخصیتی مناسب می توانید از مدل های نام برده جنیفر آکر استفاده کنید و یا حتی چندین مدل را ترکیب نموده و یک شخصیت منحصر به فرد برای برند خود ابداع نمایید.

نکته مهم آن است تا در این حوزه رقبای خود را فراموش نکنید، زیرا آنان در تلاشند تا روز به روز اهمیت و ارزش بیشتری به بعدهای برند پرسونالیتی خود بدهند تا در وضعیت بهتری از دیگر رقیبان خود قرار بگیرند. در نتیجه برای ایجاد یک شخصیت متناسب با برند خود که دستخوش تغییرات نشده و در همه حال عالی باشد می توانید از تیمی متخصص در این زمینه یاری بگیرید. 

از این لینک می توانید شخصیت برند افق ایرانیان را مشاهده کنید.

سوالات متداول

به چه دلیلی کسب و کارها باید اقدام به ایجاد شخصیت خاص برای برند خود نمایند؟

تمامی کسب و کارها اعم از کوچک و بزرگ باید اقدام به این امر نمایند زیرا وجود شخصیت برای یک برند سبب توسعه آن می شود. همچنین پرسونالیتی باعث افزایش ارزش هر کسب و کار یا برندی می شود و نگرش های مثبتی در بازار برای آنها به وجود می آورد. در نهایت همین موارد سبب موفقیت مشاغل می گردد.

آرکتایپ برند چیست؟

ابتدا باید با مفهوم آرکیتایپ آشنا شد، آرکتایپ انعکاسی از الگوی ذهن، نماد، تصاویر و … می باشد. از این تعریف برای شکل دادن به هویت یک برند یا کسب و کار استفاده می شود تا شخصیتی خاص برای آن به وجود آید.

چگونه می توانیم ارزش برند خود را افزایش دهیم؟

انجام این کار وابسته به چند مورد از جمله تبلیغات و بازاریابی اصولی، بهبود تجربه مشتری، شناخت گروه هدف برند و… است که هر کدام باید به دقت رعایت گردد تا ارزش برند در بین عموم افزایش یابد.

چگونه شخصیت برند ایجاد کنیم؟

در فرایندی که برند شما با یک سری ویژگی و خصایل خاص شناخته می شود و همین ویژگی ها باعث شناسایی برند شما از سوی مخاطبان می شود؛ ایجاد شخصیت برند گویند. شما با ایجاد شخصیت برند از رقبا متمایز می شوید و هویت خود را به صورت یک برند مجزا به مخاطبان معرفی می کنید و در نتیجه فروش تان افزایش می یابد.

مراحل ایجاد شخصیت برند چیست؟

چندین مرحله اصلی برای ایجاد شخصیت برند وجود دارد که عبارتند از:
شناسایی و آنالیز مخاطبان هدف: برای این موضوع شما باید اول تحقیق جامعی از بازار انجام دهید و همچنین پرسونای مشتریان خود را بشناسید. 
ارزش ها و ماموریت برند خود را مشخص نمایید: در این بخش دو جز خیلی مهم است اولا باید ارزش های برندتان و ماموریت نهایی خود را مشخص نمایید. 
رقبای خود را بررسی و تحلیل نمایید: نقاط قوت و ضعف آنها را شناسایی کنید و در نهایت با متمایز نمودن و نمایش تفاوتهای اصلی خودتان با رقبا تفاوت های کلیدی خود را به نمایش بگذارید. 
صفات و ویژگی های برندتان را مشخص کنید: هر برند باید دارای یک سری ویژگی های انسانی باشد که این ویژگی ها شامل صفات انسانی چون دوستانه بودن، حرفه ای بودن، اعتبار و… است. همچنین صدا و لحن بیان برند نیز در اینجا باید مشخص شود. 
توسعه هویت بصری برند: در این بخش باید روی ویژگی های بصری برند همچون طراحی لوگو و عناصر گرافیکی به همراه رنگ ها و فونت ها توجه نمایید. 
پیام رسانی و ارتباطات برند: وجود پیام های کلیدی برند که با صفات اصلی برند هماهنگی داشته باشد. همچنان استفاده از کانال های ارتباطی مختلف بالاخص کانالهایی که با شخصیت برند سازگار هستند تا بتوانند اطلاعات و موارد لازم را به اطلاع مخاطبان برساند. 
تعیین استراتژی، اجرای آن و بازبینی: در ابتدا شما باید استراتژی های مشخص شده را اجرا کنید و سپس با نظارت و بازبینی این استراتژی ها را بهینه نمایید. 
ثبات شخصیت و انسجام و انعطاف پذیری در کارها: این موضوع خیلی مهم است که شما پیام های خود را با حفظ انسجام و ثبات شخصیت در کانالهای مختلف به اطلاع کاربران برسانید. موضوع بعدی منعطف بودن در عین حفظ شخصیت برند در حین ابراز برند است.

آنچه در این مطلب خواهید خواند
فهرست مطالب
با ما تماس بگیرید؛ خوش‌حال می‌شویم

جهت کسب جزئیات بیشتر و ثبت سفارش با کارشناسان افق ایرانیان در ارتباط باشید. 

کال تو اکشن

2 پاسخ

    1. سلام و درود، ممنون از نظرتون و اینکه محتوای ما را برای مطالعه انتخاب کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

2 پاسخ

    1. سلام و درود، ممنون از نظرتون و اینکه محتوای ما را برای مطالعه انتخاب کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *